top of page

Algemeen Belang Groot Hulst weer winnaar

Weinig verschuivingen in de gemeenteraad van Hulst. Algemeen Belang Groot Hulst haalt opnieuw 7 zetels en is daarmee de grootste partij. Ook CDA (4), Groot Hontenisse Hulst (3), PvdA (2) en HulstPlus (2) houden hun zetels. Nieuwkomers D66 en Forum voor Democratie scoren één zetel. De VVD levert één zetel in en moet ook door als eenmansfractie.

Algemeen Belang Groot Hulst is wederom de grootste partij in Hulst en behoudt zeven zetels. Lijsttrekker Jean-Paul Hageman kreeg donderdagavond op de verkiezingsavond in Den Dullaert in Hulst de ene felicitatie na de andere en even later gaat de fles met bubbels open. Uitgelaten wordt er door de fractie gefeest en geproost. ,,We hebben zó hard gewerkt en ik ben zo trots op de kandidaten”, zegt Hageman. Als je zulke sterke mensen achter je hebt, kun je niet verliezen. Het ging de afgelopen vier jaar goed en de kiezer heeft ons daarvoor beloond.” Hij doelt daarmee op het coalitieprogramma, waarvan veel punten zijn uitgevoerd. ,,Ik ben trots op wat we de afgelopen vier jaar hebben gerealiseerd.”


Hageman mag nu ook voorgaan in de coalitievorming. Hij wil met iedereen aan de tafel. ,,Behalve met Forum voor Democratie.” Nieuwkomer in Hulst, Forum, heeft volgens de voorlopige uitslag één zetel. Van de partij was niemand aanwezig bij de verkiezingsavond. Lijsttrekker Fred Walravens zou in Den Haag de uitslagen bijwonen. Walravens laat weten: ,,We hadden gehoopt op één of twee zetels, maar gezien alle negativiteit gericht op FVD landelijk en de uitstraling op gemeentelijk niveau is dit een prima uitslag. Het geeft aan dat er een solide kern van Forumstemmers is ontstaan die zich niet door neersabelcampagnes laten leiden maar bij hun eigen conclusies blijven. Wij gaan rustig verder met uitbouwen op dit mooie fundament.”


D66 uitzinnig van vreugde

D66 komt ook nieuw in de Hulster raad. Lijsttrekker Pieter de Bruijn is uitzinnig van vreugde. ,,Vier jaar hebben we aan de zijlijn gestaan. Het is fantastisch dat we nu eindelijk ons geluid kunnen laten horen. Natuurlijk hadden we op meer gehoopt, maar dit is super!”


Het CDA behoudt vier zetels. ,,Het is loon naar werken voor vier jaar hard werken in Hulst”, zegt lijsttrekker Denis Steijaert. ,,Ik ben trots op mijn team!” Ook Groot Hontenisse Hulst van lijsttrekker Frank van Driessche blijft met drie zetels gelijk. Van Driessche: ,,Je hoopt dat je groeit, op zijn minst dat je gelijk blijft. Dat is ons gelukt.” GHH heeft twee wethouderskandidaten: Van Driessche en Luc Mangnus. ,,Het zal aan de portefeuille liggen wie van ons wethouder zou worden als de mogelijkheid zich voordoet”, zegt Mangnus. ,,Financiën of ruimtelijke ordening past wel in mijn straatje.”


Trotse PvdA

PvdA behoudt ook haar twee zetels. PvdA sloeg een andere weg in, met alleen twintigers en dertigers die de lijst aanvoerden. Lijsttrekker Rob Lambert is heel erg tevreden én trots. ,,We zeiden vooraf tegen elkaar: als we twee zetels hebben, dan hebben we het supergoed gedaan. We hebben de afgelopen tijd zoveel mooie reacties gekregen en dan ga je toch dromen van die derde zetel. Die hebben we niet, maar ik denk dat we het heel goed gedaan hebben. We gaan nu bouwen aan een nieuw fundament.”


HulstPlus blijft voorlopig op twee zetels staan. Lijsttrekker Jos van Eck: ,,Als blijkt dat de nieuwe coalitie nu al bekend is, is dat kiezersbedrog. Wij verwachten dat wij zeker mogen meepraten over het leveren van een wethouder. Het kan niet zo zijn dat de VVD weer mag aanschuiven, die zijn gehalveerd!”


De VVD ging inderdaad van twee naar één zetel. Ze zijn daarmee de verliezer van de Hulster gemeenteraadsverkiezingen. Lijsttrekker Clen de Kraker vindt het jammer. ,,We hebben nog nooit een restzetel gehad, de opkomst was ook vrij laag. Maar er is nog van alles mogelijk. We zitten er positief in en wethouder René Ruissen heeft het de afgelopen vier jaar voortreffelijk gedaan.”

387 weergaven
bottom of page