top of page

Alle Zeeuws-Vlaamse basisscholen gaan afval beter leren scheiden

Chemiebedrijf Dow gaat mogelijk vuilnisbakken voor alle basisscholen in Zeeuws-Vlaanderen sponsoren. Volgens de Hulster wethouder Diana van Damme is daartoe een subsidieverzoek bij Dow ingediend.

Met die vuilnisbakken moeten leerlingen van alle basisscholen beter leren scheiden. De fractie van Algemeen Belang Groot Hulst diende donderdag tijdens een gemeenteraadsvergadering een voorstel in, om de scholen in de gemeente Hulst containers aan te bieden. Raadslid Jos de Block kwam op dat idee door de proef met afvalscheiding, die op vijf Zeeuws-Vlaamse scholen loopt. De aantallen kilo's restafval zijn daardoor gehalveerd.


Inmiddels doen 't Getij in Kloosterzande en De Oostvogel in Lamswaarde mee aan de proef. Van Damme vertelde dat bij Dow inmiddels een verzoek is ingediend om vuilnisbakken aan alle scholen in de regio te verstrekken. ,,Want afvalscheiding gaat ons na aan het hart.” Het voorstel van ABGH kreeg bijval van alle partijen. Op initiatief van oppositiepartijen HulstPlus en Groot Hontenisse wordt er ook gekeken naar het verschaffen van gft-bakken.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/alle-zeeuws-vlaamse-basisscholen-gaan-afval-beter-leren-scheiden~a561ff41/

15 weergaven
bottom of page