top of page

Angst voor coronavleermuizen in toren Hedwigepolder

Bijgewerkt op: 6 feb. 2021

‘Coronavleermuizen’ die via schepen met Chinese goederen in de haven van Antwerpen belanden, vinden straks een mooie verblijfplaats in de vleermuistoren in de Hedwigepolder. Althans, daar zijn HulstPlus en een bezorgde burger bang voor. Ze willen dat de toren uit de herinrichting van de Hedwigepolder wordt geschrapt. 

"In deze corona crisistijd is het zeer de vraag of zo’n vleermuistoren wel past in het kader van de volksgezondheid”, meent een bezorgde George Verhagen in een brief naar de gemeente Hulst. Aangezien wordt aangenomen dat het coronavirus zijn oorsprong vindt in vleermuizen, wijst Verhagen erop dat er mogelijk nu ook vleermuizen die drager zijn van het virus rondvliegen in onze regio en die vinden dan mooi onderdak in de vleermuistoren in de Hedwige, dichtbij de Antwerpse haven. 


Vast niet besmet

Verhagen wil weten of de vleermuizen in onze regio zijn onderzocht of ze ook drager van het virus zijn. Volgens de Hulster wethouder Jean-Paul Hageman is er geen reden aan te nemen dat de vleermuizen hier besmet zijn. HulstPlus ziet de vleermuistoren in deze tijd gewoon niet zien zitten en vraagt of het dertien meter hoge verblijf geschrapt kan worden uit het Activiteitenplan Project Herinrichting Perkpolder. Dat kan volgens Hageman niet omdat enerzijds de omgevingsvergunning al onherroepelijk is geworden en anderzijds dit een zaak is van de provincie.


De vleermui­zen die hier in de Hedwige rondfladde­ren, zijn echt niet dezelfde soorten als die ze in China frituren!

Frituren

Merten Broekaart van Algemeen Belang Groot Hulst vond het pleidooi van Verhagen en HulstPlus maar raar. ,,De vleermuizen die hier in de Hedwige rondfladderen, zijn echt niet dezelfde soorten als die ze in China frituren!”


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/angst-voor-coronavleermuizen-in-toren-hedwigepolder~a88bfda9/?cb=ed4730ff690e217721f6e74c28402aed

63 weergaven
bottom of page