top of page

Bewoners gemeente Hulst krijgen anderhalve ton voor project in eigen buurt

Wie altijd al een project voor zijn wijk of dorp in gedachten had, maar dat idee nooit heeft omgezet in daden, kan bij de gemeente Hulst aankloppen. Die stelt 150.000 euro ter beschikking voor projecten in de kernen.

Iedereen kan op de website van de gemeente een voorstel doen om het leven in de eigen buurt een stukje aangenamer te maken. Projecten die structureel voor activiteit zorgen, hebben de voorkeur. Zoals een gezamenlijke bloementuin, of een fitnesstoestel voor buiten. Voor bijvoorbeeld fietsenrekken, informatieborden en verkeersmaatregelen is het geld niet bedoeld.


De gemeente selecteert de beste ideeën, de bewoners besluiten er zelf over tijdens de jaarvergadering van hun wijk- of dorpsraad. Als er geld over is, kunnen meerdere projecten uitgevoerd worden. De hoogte van het budget verschilt per dorp en is afhankelijk van het aantal inwoners. Grote kernen als Sint Jansteen (ruim 14.000 euro) en Kloosterzande (13.000) krijgen meer dan Ossenisse (5.770). Ook voor de wijken Den Dullaert, binnenstad, Zuid en Langs de Linie in Hulst ligt geld klaar.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/bewoners-gemeente-hulst-krijgen-anderhalve-ton-voor-project-in-eigen-buurt~a03f82f7/

22 weergaven
bottom of page