top of page

Bezoek Museum Hulst

Gisteren bezochten wij van Algemeen Belang Groot Hulst het Streekmuseum in Hulst. Momenteel is er veel te doen over de locatie hiervan.

Het bestuur van Streekmuseum Hulst geeft de voorkeur aan het huidige pand vanwege de historische waarde en gunstige ligging ervan. Zij zijn zich bewust van, en erkennen, het probleem met de toegankelijkheid. Het pand is namelijk niet of onvoldoende toegankelijk voor mindervaliden.  Ook is het huidige pand aan de Steenstraat te klein geworden voor de inmiddels zeer grote collectie bezienswaardigheden. Een depot voor opslag is ook een wens van het bestuur.

Om de problemen op te lossen ziet het bestuur een oplossing in aankoop van het naastgelegen pand (leegstaand en vervallen). De enige mogelijkheid is dan afbreken en nieuw bouwen. De historische voorgevel wordt dan gereconstrueerd. Dit nieuwe deel krijgt een rolstoelvriendelijke ingang en een lift naar de eerste verdieping van het museum. Hier is ook voldoende ruimte (te realiseren) voor een depot.

Algemeen Belang Groot Hulst onderschrijft deze visie en steunt het museum in deze wens. Wij zullen ons hier tijdens de komende raadsperiode voor inzetten.


bottom of page