top of page

Geen problemen verwacht met aankoop gemeenschapscentrum Den Dullaert in Hulst

De gemeenteraad van Hulst besluit donderdag over de aankoop van gemeenschapscentrum Den Dullaert en het aftreden van het huidige bestuur. Er worden weinig beren op de weg verwacht, want veel alternatieven zijn er niet.

Als de raad akkoord gaat, moet Hulst 1,8 miljoen euro aftikken. De schulden van Den Dullaert, waarvoor Hulst voor 1,5 miljoen euro garant staat, worden daarmee kwijtgescholden. Daarnaast is Hulst verplicht directeur en voorzitter Jan van Puyvelde een ontslagvergoeding mee te geven. Het structureel onderhouden van het pand kost 75.000 euro per jaar. Datzelfde bedrag wordt gereserveerd voor het op korte termijn toegankelijk maken van het gebouw, dat nu twee maanden geleden vanwege een gebrekkige brandveiligheid is gesloten. 


Het ligt voor de hand dat het voorstel tot aankoop wordt aangenomen door de gemeenteraad. Dan kan namelijk zo snel mogelijk worden begonnen met het opknappen van Den Dullaert, zodat de basisscholen vanaf komend schooljaar weer in de sporthal kunnen gymmen. De nu afgekeurde gymtoestellen worden vervangen door nieuwe exemplaren en de kleedlokalen kunnen eveneens wel een opfrisbeurt gebruiken. Ook andere gebruikers die tijdelijk elders onderdak hebben, kunnen dan rap terugkeren, is de hoop van het Hulster college. 


Sporthal

Daar komt nog bij dat de sporthal is aangewezen als opvanglocatie in het geval van noodsituaties. Het opknappen van Den Dullaert zal vermoedelijk volgende week beginnen. Ambtenaren zullen het inmiddels afgetreden stichtingsbestuur tijdelijk vervangen. Mogelijk komt er daarna een uitbater, zoals in de Hontenissehal in Kloosterzande.

37 weergaven
bottom of page