top of page

Geen schoolzwemmen in nieuw schooljaar Hulst

Schoolzwemmen wordt vanaf komend schooljaar nog niet ingevoerd op basisscholen in de gemeente Hulst. Volgens wethouder Diana van Damme (onderwijs) gaat schoolzwemmen 'ontzettend veel geld' kosten.

Afgelopen februari diende Algemeen Belang Groot Hulst een raadsbreed gesteunde motie in over de invoering van schoolzwemmen. Vanuit de scholen was veel animo, een derde van het budget van het Jeugdsportfonds ging al naar het betalen van schoolzwemmen en de partijen vinden het van levensbelang dat kinderen zich op jonge leeftijd leren redden in het water. Bovendien heeft de gemeente de beschikking over twee baden en is er ook onder ouders een grote vraag naar schoolzwemmen. 


In de motie werd verzocht het schoolzwemmen bij de start van het nieuwe schooljaar in te voeren, maar navraag naar de stand van zaken door HulstPlus in de commissievergadering Samenleving leerde dat die startdatum niet lukt. Van Damme: ,,We zijn nog steeds bezig met het formuleren van een advies. Ik kan u nu alleen zeggen dat het ontzettend veel geld gaat kosten." 

11 weergaven
bottom of page