top of page

Gevolgen voor Zeeuws-Vlaanderen groot bij CO2-belasting

De Tweede Kamer moet  op het hart gedrukt worden wat de invoering van de CO2-belasting op bedrijven betekent voor de werkgelegenheid in Zeeuws-Vlaanderen. Dat vindt de fractie van Algemeen Belang Groot Hulst (ABGH).

Het kabinet wil grote industriële bedrijven een CO2-belasting opleggen over een deel van hun broeikasuitstoot. De vorm waarin dit zal gebeuren, is nog niet bekend. ABGH vreest alvast de gevolgen voor Zeeuws-Vlaanderen en met name de Kanaalzone, waar ook veel Hulstenaren werken. Investeringen in bijvoorbeeld kunstmestfabriek Yara zouden door de extra heffing wel eens kunnen uitblijven. Het bedrijf in Sluiskil-Oost sprak eerder ook die angst uit. Banen kunnen op de tocht komen.


ABGH denkt ook dat een CO2-heffing weinig helpt. Het kan leiden tot meer import van goederen, waardoor juist weer uitstoot ontstaat. De partij, de grootste in de Hulster raad, roept het college van burgemeester en wethouders daarom op de mogelijke gevolgen onder de aandacht te brengen in Den Haag. Hulst zou samen met alle Zeeuwse gemeenten en de provincie moeten optrekken.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/algemeen-belang-groot-hulst-gevolgen-voor-zeeuws-vlaanderen-groot-bij-co2-belasting~a36038d9/

138 weergaven
bottom of page