top of page

Hulst kiest voor lokale omroep en geeft GO-RTV een veeg uit de pan

Omroep Hulst is weer uitverkoren de gemeentelijke publieke media-instelling te zijn, als het aan het college ligt. Concurrent Go-RTV wordt ongeschikt geacht vanwege de ‘veeleisende manier waarop die zich in de kijker probeert te spelen’. 

Via het Commissariaat voor de Media (CvdM) hebben Omroep Hulst en het Terneuzense GO-RTV beide een aanvraag ingediend om voor vijf jaar aangewezen te worden als lokale publieke media-instelling voor de gemeente Hulst. De twee omroepen voldoen aan de eisen om de licentie te krijgen, maar de aanstelling kan maar aan één organisatie worden verleend. 


Beide hebben de afgelopen maanden hard aan de gemeente Hulst getrokken om de licentie in de wacht te slepen. Dat ging er bepaald niet altijd even netjes aan toe. GO-RTV probeerde Hulster commissieleden in openbare vergaderingen ervan te overtuigen dat Omroep Hulst niet aan de regels voldoet en die dus die licentie niet mogen krijgen. Omroep Hulst repte weer over zwartmakerij. 


Burgemeester en wethouders van Hulst stellen de gemeenteraad nu voor Omroep Hulst weer aan te wijzen als gemeentelijke publieke media-instelling en geven GO-RTV en passant een veeg uit de pan. ,,GO-RTV voldoet aan de formele eisen, maar heeft zich op een veeleisende manier in de kijker proberen te spelen. Hiermee zijn ze voorbijgegaan aan een aantal fundamentele stappen die een samenwerking nodig heeft en worden ze niet geschikt geacht om de aanwijzing voor het gebied Hulst toegewezen te krijgen”, staat in het raadsvoorstel.


De ideale situatie is dat de omroepen in Zeeuws-Vlaanderen (Omroep Hulst, GO-RTV en Scheldemond in Sluis) gaan samenwerken. Door het gekibbel is het echter nog lang niet zover. ,,Omroep Hulst stelde vorig jaar te willen samenwerken met de omroepen in Sluis en Terneuzen. Z nog steeds achter deze uitspraak, maar door de recente gebeurtenissen wil men dit richting Terneuzen niet in gang zetten zolang GO-RTV zijn voorzitter de huidige assertieve aanpak richting Omroep Hulst laat voortzetten”, schrijft het college. 


Ondanks alles blijft GO-RTV verkondigen verregaande samenwerking te zoeken met Omroep Hulst en Scheldemond. In een onderzoek van bureau Ploeg+ naar de vorming van een streekomroep (met ook Omroep Zeeland in de geledingen) wordt gemeld dat GO-RTV zich heeft ontrokken aan de onderhandelingen. ,,Dit is onjuist en onwaar”, stelt GO-RTV woordvoerder Paul van der Meer. Een tijd geleden maakten GO-RTV en Scheldemond een samenwerking bekend. ,,Scheldemond meldt overigens de aanpak van GO-RTV richting Omroep Hulst niet te waarderen”, stelt het college.


De leden van de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken vergaderen maandagavond 9 september vanaf 19.30 uur over het voorstel van het college weer in zee te gaan met Omroep Hulst.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/hulst-kiest-voor-lokale-omroep-en-geeft-go-rtv-een-veeg-uit-de-pan~affc7034/

29 weergaven
bottom of page