top of page

Hulst maakt eigen gebouwen energiezuiniger

Op het vlak van energiebesparing heeft de gemeente Hulst nog een wereld te winnen. Een flinke stap wordt dit jaar nog gezet door drie eigen gebouwen aan te pakken.

Het gaat om het stadhuis, de gemeentewinkel en de gemeentewerkplaats (uit 2013). Het college van B en W stelt voor 779.000 euro te investeren om de panden op te waarderen naar minimaal energielabel C. De raadscommissie ruimte buigt zich er donderdag 11 juni over.


De plaatsing van zonnepanelen op de daken van het stadhuis, althans het deel uit 1993, van de gemeentewinkel en de gemeentewerkplaats is één van de maatregelen. De airco in het stadhuis wordt vervangen door een installatie met warmtepompen, waarmee tevens kan worden verwarmd. De centrale verwarming hoeft dan minder te draaien.


De verlichting in de gebouwen wordt ook aangepast. De bedoeling is het overgrote deel van de bestaande verlichting te vervangen door LED-verlichting met een daglichtregeling. Verder worden verschillende pompen ingeruild voor energiezuinige exemplaren en leidingen en koppelingen beter geïsoleerd.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/hulst-maakt-eigen-gebouwen-energiezuiniger~ad9b0f25/

4 weergaven
bottom of page