top of page

Hulst schreeuwt om meer wijkagenten


Twee wijkagenten op ruim 27.000 inwoners. Daar moet Hulst het mee doen en dat vinden de politieke partijen te weinig. Zij willen dat de gemeente er minstens drie wijkagenten bij krijgt.


Volgens de landelijke richtlijnen moet er per vijfduizend inwoners een wijkagent zijn. De leden van de commissie Algemeen Bestuurlijke Zaken uitten unaniem hun bezorgdheid over het aantal wijkagenten tijdens de bespreking van zienswijzen op het Regionaal Beleidsplan van de politie Zeeland-West-Brabant 2019-2022. Ook burgemeester Jan-Frans Mulder vindt twee wijkagenten wel erg mager. ,,Wel is het zo dat bij calamiteiten agenten langs alle kanten worden ingevlogen, de veiligheid is geborgd." Desondanks willen de commissieleden meer blauw op straat zien en de zienswijzen op het beleidsplan werden dan ook onderschreven.


Mulder kon de commissieleden en de burgers wel op een ander vlak goed nieuws brengen; het politiebureau aan de Van der Maelstedeweg in Hulst blijft geopend. Een tijdlang was er sprake van dat het kantoor zou sluiten.79 weergaven
bottom of page