top of page

Hulst wil haventje van Walsoorden opknappen

Het college van B en W van Hulst wil werk maken van een opwaardering van het haventje in Walsoorden. Die belofte deed wethouder Jean-Paul Hageman onlangs tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad.

De haven wordt vooral gebruikt door mouterij The Swaen in Kloosterzande en het Walsoordense Bleijko Betonindustrie. Het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) is eigenaar. Algemeen Belang Groot Hulst en Groot Hontenisse vroegen tijdens een vergadering het gebied, dat er nu wat verloren bij ligt, op te knappen. ,,Want kunnen we de veiligheid van de vrachtwagens van de mouterij wel garanderen?", vroeg Merten Broekaart (ABGH) zich af. ,,Er moet inderdaad wat gebeuren en dat zal wat kosten", gaf Hageman toe. 


Hulst overweegt de haven over te nemen van het RVB. De haven wordt daarom momenteel getaxeerd. Al houdt Hageman een slag om de arm, omdat het misschien niet de taak van een gemeente is een haven uit te baten. Daarom is het ook niet uitgesloten dat een particulier de nieuwe eigenaar wordt. Volgens Hageman duurt het nog een paar maanden voordat de taxatie klaar is.

20 weergaven
bottom of page