top of page

Invaliden in Hulst moeten het nog even ophouden; komst toilet vertraagd

De komst van een openbaar invalidentoilet in de binnenstad van Hulst is vertraagd. De materialen zijn er nog niet, die moeten uit Italië komen.

De wc had dit najaar al in gebruik moeten zijn, maar de inrichting ervan moet nog beginnen. Dat kan nog niet omdat er ‘hoge nood’ is aan de benodigde materialen die uit Italië moeten komen. ,,Geen idee waar de vertraging aan ligt, misschien aan de regering daar” probeerde wethouder Adri Totté het in de commissie Samenleving nog luchtig te houden. ,,Maar zodra alle materiaal binnen is, beginnen we er meteen aan.”


Het openbaar invalidentoilet komt aan de Grote Markt tussen de gemeentewinkel en de geldautomaat van de Rabobank. De gemeente betaalt, het onderhoud komt voor rekening en is in handen van zes horeca-ondernemers. Toegang tot het toilet is mogelijk met een Eurosleutel. Die is aan te vragen door invaliden en door zeventig-plussers via de website www.eurosleutel.nl en bij de zes betrokken horeca-ondernemers rond de Grote Markt. De kosten voor het openbaar invalidentoilet komen op 90.000 euro.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/invaliden-in-hulst-moeten-het-nog-even-ophouden-komst-toilet-vertraagd~a3efc8f4/

17 weergaven
bottom of page