top of page

Lid in de Orde van Oranje Nassau: Ronnie Roctus, André Fokker en Fons Dobbelaer

Op donderdag 24 maart 2022 reikte burgemeester Jan-Frans Mulder – namens Zijne Majesteit de Koning - drie Koninklijke Onderscheidingen uit. Dit gebeurde tijdens het afscheid van de oude gemeenteraad van Hulst. De volgende personen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau: Ronnie Roctus, André Fokker en Fons Dobbelaer. De drie heren kregen de onderscheiding voor hun inzet voor de gemeenschap.

In Hulst is het traditie dat wie twaalf jaar of langer raadslid is geweest, bij het afscheid geëerd wordt met een Koninklijke Onderscheiding. Deze eer viel donderdagavond drie vertrekkende raadsleden ten deel, toevallig alle drie van Algemeen Belang Groot Hulst. Fons Dobbelaer was in totaal ruim twintig jaar lid van de gemeenteraad en was anderhalf jaar wethouder. Ronnie Roctus zat er zestien jaar, deels ook als fractievoorzitter. André Fokker was ‘slechts’ vier jaar raadslid in Hulst, maar hij was daarvoor acht jaar raadslid in Vlaardingen voor de Christenunie/SGP. En dat telt ook


Ronnie Roctus

Ronnie was sinds maart 2006 lid van de gemeenteraad van Hulst. Hij nam op 24 maart 2022 na zestien jaar raadslidmaatschap afscheid. Daarnaast is Ronnie Roctus o.a. actief als bestuurslid van zowel de Parochie H. Maria Sterre der Zee als de parochiekern Ter Duinen - cluster Noord.


André Fokker

André was sinds april 2018 lid van de gemeenteraad van Hulst. Hij nam op 24 maart 2022 afscheid als raadslid van Hulst. Gedurende de perioden van april 2004 tot maart 2010 en van september 2011 tot maart 2014 was hij raadslid in de gemeente Vlaardingen. Verder zette hij zich o.a. in voor de Protestantse Gemeente Oosthoek (Hulst - Kloosterzande) en voor Motorclub Zeeuw-Vlaanderen.


Fons Dobbelaer

Fons was in totaal ruim twintig jaar lid van de gemeenteraad van Hulst. Daarnaast was hij anderhalf jaar wethouder van Hulst. Zijn raadslidmaatschap vervulde hij in de perioden van januari 2003 tot september 2008 en sinds maart 2010. Op 24 maart 2022 nam hij afscheid. Fons Dobbelaer was wethouder in de periode van september 2008 tot maart 2010. Daarnaast was hij actief in diverse besturen van het waterschap. Ook was hij o.a. 37 jaar voorzitter van Stichting Jaarmarkt Sint Jansteen en is hij bestuurslid van gemeenschapscentrum De Warande in Sint Jansteen.

111 weergaven
bottom of page