top of page

Minder weerstand tegen Plan Perkpolder als gemeente goed communiceert, aldus studenten

Communiceren is het sleutelwoord, willen alle partijen volledig achter Plan Perkpolder gaan staan. Dat concluderen zes vierdejaars leerlingen van de Hogere Agrarische School (HAS) in Den Bosch, die maandenlang onderzoek hebben gedaan naar de besluitvorming rond het plan.

De studenten deden het onderzoek in opdracht van stichting Schone Polder. Ze spraken daarnaast met de Pro Perkpolder Groep, de gemeente Hulst, de provincie en Rijkswaterstaat.


De studenten hielden ook een bewonersavond. Toen bleek volgens hen dat omwonenden aanvankelijk zeer te spreken waren over Plan Perkpolder, waarin onder meer de bouw van 450 huizen is opgenomen. Het gebied zit te springen om een sociaaleconomische impuls, na het verdwijnen van de veerdienst naar Kruiningen in 2003. Die voorzichtige positiviteit sloeg echter om. De belangrijkste reden: de zeer gebrekkige informatievoorziening vanuit de gemeente Hulst. Bewoners voelen zich daardoor niet betrokken bij het proces, wat voor heel wat wantrouwen richting de gemeente heeft gezorgd.


Ze gaven tijdens de bewonersavond ook aan dat als ze beter geïnformeerd zouden worden, er veel minder weerstand tegen het plan zou zijn. ‘Om ervoor te zorgen dat de betrokken partijen tot overeenstemming komen over een plan voor de herontwikkeling van Perkpolder, is het belangrijk dat de communicatie vanuit de gemeente Hulst naar de bewoners wordt verbeterd’, luidt de conclusie. ‘Bewoners zouden meer betrokken moeten worden bij besluitvorming’.


Het college van burgemeester en wethouders van Hulst heeft het rapport nog niet ontvangen en kan niet inhoudelijk reageren.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/minder-weerstand-tegen-plan-perkpolder-als-gemeente-goed-communiceert-aldus-studenten~ad9041a0/

17 weergaven
bottom of page