top of page

Museum Hulst wil hokken met de VVV

Mocht Museum Hulst verhuizen naar het ‘s-Landshuis, dan hoopt het bestuur dat pand samen met de VVV te betrekken. De exploitatie is dan een stuk makkelijk, denkt voorzitter Bert Zandvoort. Voor De Meerpaal moeten dan indirect nieuwe plannen komen.

Het Hulster college van burgemeester en wethouders onderhandelt met het museumbestuur over een verhuizing, omdat het huidige onderkomen aan de Steenstraat niet meer aan de eisen van een hedendaags museum voldoet. Daarom hoopt het college dat het museum de straat oversteekt naar het ‘s-Landshuis. ,,Hoe groot die kans is? Op een schaal van tien, inmiddels al hoger dan vijf‘’, zegt Bert Zandvoort. 


Het college kondigde begin dit jaar aan dat het 's-Landshuis de beoogde nieuwe locatie was. Dat deed veel stof opwaaien bij de gebruikers van het pand, die van tevoren niet waren ingelicht over de plannen. Alleen voor de VVV en het Bezoekersmanagement bleken concrete ideeën te zijn. Die moeten verhuizen naar het voormalige café De Meerpaal, even verderop op de Vismarkt aan de Bierkaai. 


Als het echter aan het museumbestuur ligt, blijft de VVV gewoon in het ‘s-Landshuis, zodat het museum en het toerismebureau in de toekomst het onderkomen delen. ,,Dat is veel handiger voor de exploitatie van het gebouw”, verklaart Zandvoort. ,,We hebben in het nieuwe museum ruimere openingstijden, dan moet de balie altijd bezet zijn.” Hij ziet daarin een rol weggelegd voor de VVV, dat nu ook een eigen balie op de begane grond heeft. ,,We willen er ook het liefst een halve fte bij voor de exploitatie, maar laten we eerst de plannen afwachten.”


Als het museum daadwerkelijk met de VVV gaat hokken, moet het toerismebureau wel ruimte afstaan, vermoedt de voorzitter. Er moet namelijk een winkeltje bij komen. Museum Hulst zal ten opzichte van de huidige situatie weinig vierkante meters moeten inleveren. De gemeente onderhandelt met drie bureaus over de toekomstplannen. Zandvoort: ,,We zijn niet tevreden met zomaar een opknapbeurtje. We hebben een eisenpakket. We willen meerdere liften. De gemeente denkt daar goed in mee.”


Wethouder Diana van Damme bevestigt dat drie bureaus bezig zijn met de toekomst van Museum Hulst. Ze verwacht dat de gemeenteraad medio september of oktober de financiële onderbouwing van het nieuwe museum krijgt. ,,Alle opties liggen open", vertelde ze deze week in een commissievergadering van de gemeenteraad, ,,maar ons idee is nog steeds de VVV te verhuizen naar De Meerpaal.”


De VVV kon donderdag niet reageren.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/museum-hulst-wil-hokken-met-de-vvv~a8907e58/

21 weergaven
bottom of page