top of page

Ruime steun voor nieuw kunstgrasveld Hontenisse

Alleen de fractie van de SP maakt voorlopig een voorbehoud, maar de rest van de politieke partijen in Hulst gunt voetbalvereniging Hontenisse van harte een nieuw kunstgrasveld.

Een kunstgrasveld stond al lang op de verlanglijst van de club uit Kloosterzande. Met Hontenisse er straks bij, telt de gemeente Hulst drie kunstvelden; van HVV'24 in Hulst en het hybride veld van VV Steen. Door het kunstgrasveld hoeven trainingen en wedstrijden niet zo vaak afgeblazen te worden. Het is wel de bedoeling dat Hontenisse het kunstgrasveld deelt met andere verenigingen. Dat geldt ook voor Hulst en Sint Jansteen. Sportwethouder Jean-Paul Hageman sprak van drie robuuste verenigingen binnen de gemeente.  


Appels met citroenen 

Jan Pleunis, de voorzitter van HVV'24, kraakte als inspreker in de commissievergadering Samenleving nog wel een kritische noot. Hij stelde voorop dat HVV'24 ook Hontenisse een mooi kunstgrasveld gunt, maar plaatste kanttekeningen bij de subsidieverlening. ,,De andere verenigingen hebben er volledige subsidie voor gekregen en wij betalen alles zelf." Volgens Jos de Block van Algemeen Belang Groot Hulst is de bestuursvorm van HVV'24 anders en is het daarom 'appels met citroenen vergelijken'. Het kunstgrasveld van Hontenisse kost vier ton.


Wel was er nog een puntje van zorg. ,,Er is veel discussie over kunstgrasvelden, ze worden tegenwoordig juist vaak weggehaald", klonk het. Hageman erkende dat dit inderdaad het geval is. ,,Maar dan hebben we het over bijvoorbeeld de eredivisie. Ik vind HVV'24, VV Steen en Hontenisse goeie clubs, maar dát niveau gaan ze niet halen."


28 weergaven
bottom of page