top of page

Uitbreiding gemeenschapscentrum Malpertuus Clinge zo goed als zeker

Gemeenschapscentrum Malpertuus in Clinge kan een flinke uitbreiding tegemoet zien. De investering kost 430.000 euro. De gemeenteraad zal niet dwars liggen.


Het college van burgemeester en wethouders zit al een tijdje om de tafel met het stichtingsbestuur van Malpertuus. Op het verlanglijstje van het gemeenschapscentrum staat een uitbreiding van het gebouw dik onderstreept. De Clingse fanfare Weldoen door Vermaak repeteert in Malpertuus, maar kampt met ruimtegebrek. Judovereniging Clinge heeft dezelfde problemen. Ook kunnen de muzikanten nergens hun instrumenten opslaan. 


Het stichtingsbestuur heeft juli vorig jaar al een aanvraag tot uitbreiding ingediend bij de gemeente Hulst. Burgemeester en wethouders hebben daar duidelijk oren naar, investeren in Malpertuus is opgenomen in het coalitieprogramma. De uitbreiding wordt geschat op 430.000 euro, inclusief btw. Al houdt het college nog een kleine slag om de arm. Zo kan de gemeenteraad besluiten te wachten tot het nieuwe accommodatiebeleid is vastgesteld, al lijkt die kans niet heel groot. De werkzaamheden zouden na de zomervakantie kunnen starten, zodat de uitbreiding volgend voorjaar een feit is.


Een gemeenteraadscommissie vergaderde deze week over de investering. Alleen SP en HulstPlus waren kritisch. Albert Reunis van HulstPlus vroeg zich deze week af waarom Weldoen door Vermaak niet in Den Dullaert terecht kan. Het Hulster gemeenschapscentrum is volgens hem ‘zwaar onderbezet'. De fanfare wil gewoon in ‘hometown’ Clinge blijven, aldus wethouder Adri Totté.


De gemeenteraad besluit donderdag 27 juni.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/uitbreiding-gemeenschapscentrum-malpertuus-clinge-zo-goed-als-zeker~af9737d8/

6 weergaven
bottom of page