top of page

Vestingcross stelt zich kandidaat voor WK veldrijden

De internationale veldrit Vestingcross in Hulst wil het wereldkampioenschap veldrijden naar Zeeland halen. De gemeente Hulst en de provincie Zeeland gaan zich officieel kandidaat stellen voor het WK van 2026. De plannen werden op het voormalige veerhaventerrein in Perkpolder bekendgemaakt.

De plannen werden toegelicht door wethouder Jean-Paul Hageman (gemeente Hulst) en Jo-Annes de Bat namens de provincie Zeeland (gedeputeerde sport). "Als het WK komt, zetten we Zeeland en met name Hulst op de kaart", aldus Hageman. "Het WK wordt in tachtig landen uitgezonden op TV."


Andere kandidaten

De UCI moet nog een beslissing nemen over de toewijzing van het WK. "Er zijn ook andere kandidaten die het WK willen binnenhalen: Italië en België. Maar we zijn er positief over", aldus De Bat.


"We hebben gezien dat de Vestingcross een groei heeft doorgemaakt de afgelopen jaren", vertelt de gedeputeerde. De Vestingcross bestaat sinds 2017 en telde dit jaar voor het eerst mee in de Wereldbeker, het hoogste internationale niveau.


De Vestingcross wil in 2026 opnieuw uitwijken naar Perkpolder, zoals begin januari ook gebeurde. Toen om het publiek op afstand te houden vanwege corona. In 2026 wil men naar Perkpolder uitwijken om meer toeschouwers te kunnen huisvesten.

73 weergaven
bottom of page