Het lange wachten zit er bijna op. De voorlopige resultaten van het onderzoek naar de zeedijk in Perkpolder worden dinsdag 12 juni kenbaar gemaakt. Dat gebeurt op een openbare bijeenkomst in hotel Van Leuven in Kloosterzande, vanaf 19.30 uur.

Dat meldt Rijkswaterstaat-voorlichter Edwin de Feijter. Samen met onderzoeksbureau Deltares en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft Rijkswaterstaat de laatste maanden veel tijd aan de zeedijk besteed. In het najaar van vorig jaar kwam naar buiten dat er vragen rezen over de in 2015 aangelegde dijk in het kader van Plan Perkpolder. Uit metingen bleek dat er hoge zuurtegraden in de dijk zitten. In theorie kunnen die schadelijk zijn voor de volksgezondheid, het milieu en de stevigheid van de dijk.
Rijkswaterstaat verwachtte aanvankelijk januari dit jaar de voorlopige resultaten wereldkundig te kunnen maken. Omdat het 'moeilijke materie is', schoof dat steeds op. Nu zijn de voorlopige uitkomsten dan toch bekend. ,,Ze zijn niet heel negatief", licht De Feijter een tipje van de sluier op. ,,We willen een eerlijk, realistisch verhaal vertellen."
Op de informatieavond zullen Deltares en het RIVM afzonderlijk een presentatie geven. Ook is er gelegenheid tot het stellen van vragen. Na de presentatie staan persoonlijke gesprekken gepland. Het onderzoek van Deltares, naar onder meer de sterkte van de dijk en de toestand van het grondwater, gaat intussen door. ,,Deltares blijft monitoren", aldus De Feijter. De definitieve conclusies worden volgend jaar verwacht.Â
Alle geïnteresseerden zijn welkom op de bijeenkomst.