top of page

Wethouder Gino Depauw is 'Zondebok van Hulst'

Wethouder Gino Depauw mag zich een jaar 'Zondebok van Hulst' noemen. Hij nam vrijdagavond de bijpassende trofee in ontvangst tijdens de presentatie van het Hulster Zondebokbier bij brouwerij Vermeersen.

Een niet nader bekendgemaakte jury oordeelde dat de wethouder van Milieu en Duurzaamheid de trofee verdient voor 'zijn' beleid voor het inzamelen van plastic in de gemeente. Dit moeten burgers eens in de twee weken in flinterdunne plastic zakken aan de straat zetten, waardoor, volgens de jury, bij de minste windvlaag de stad verandert in een kleurige ballenbak. Depauw nam zijn verkiezing sportief op, bovendien is het beleid ingezet door zijn voorganger. 


Volgens de jury moet de Zondebok Trofee  ook gezien worden als een aanmoedigingsprijs: een aansporing om te zoeken naar een praktische manier om van die tollende zakken af te komen. Brouwer John Vermeersen benadrukte dat het belangrijk is stil te staan bij het feit dat een aantal zwevende zakken blijkbaar de grootste ergernis van de mensen is. "En dat moeten we vooral zo houden."

104 weergaven
bottom of page