top of page

Witte rook voor de coalitie!

Algemeen Belang Groot Hulst, CDA, Groot Hontenisse-Hust en de VVD hebben een coalitie gevormd in de gemeenteraad van Hulst. Hulst komt dus pijlsnel met een nieuwe coalitie. Ligt de samenstelling dan zó voor de hand? Nou, nee!

Net als in 2018 heeft Hulst de coalitie in een kwestie van dagen rond. Algemeen Belang Groot Hulst is van plan om twee wethouders te leveren: Jean-Paul Hageman en Gino Depauw. De lijsttrekker van het CDA draagt Denis Steijaert voor als wethouder en Groot Hontenisse-Hulst kiest Luc Mangnus als kandidaat-wethouder. René Ruissen zal opnieuw zijn wethouderspost opnemen voor de VVD.


De portefeuilles van de kandidaat-wethouders moeten nog afgestemd worden al lijkt het erop dat VVD’er René Ruissen opnieuw een deel van sociaal domein voor zijn rekening neemt.


PvdA in de oppositie

Na 36 jaar moet de PvdA in Hulst nu gaan wennen aan een rol in de oppositie. Toch een tegenvaller voor lijsttrekker Rob Lambert. ,,We durfden er niet op te gokken dat we deel gingen uitmaken van de coalitie vanwege de vernieuwingsslag.” De PvdA ging de verkiezingen in met een lijst waarvan de eerste vijf kandidaten jonger dan veertig zijn. De PvdA kreeg wel een wethouderspost aangeboden maar sloeg die af.


Potentie

Jean-Paul Hageman, die het voortouw in de coalitievorming nam, zegt het jammer te vinden dat Lambert niet op het aanbod inging. ,,Hij heeft zeker potentie en zal zich de komende vier jaar waar gaan maken. Maar ik ben ook gecharmeerd van de heer Ruissen en hij heeft veel kennis over het sociaal domein. En dat het zo snel gegaan is. Dat was de vorige keer ook zo. Het vormen van een nieuwe coalitie moet ook geen 307 dagen duren als landelijk het geval was.”


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/hulst-krijgt-coalitie-met-algemeen-belang-groot-hulst-cda-groot-hontenisse-hulst-en-de-vvd~a17bbca5/
38 weergaven
bottom of page