top of page

Zeeuws-Vlaamse basisscholen zamelen helft minder restafval in

De vijf Zeeuws-Vlaamse basisscholen die sinds begin dit jaar afval scheiden, hebben hun restafval met bijna de helft verminderd. Dat blijkt uit metingen van inzamelaar Renewi.

De Schakel in Vogelwaarde, de Antoniusschool in Axel, De Steiger in Terneuzen, de Meerstromenschool in Groede en Molenbolwerk in IJzendijke scheiden sinds januari hun afval. Papier, groente-, fruit- en tuinafval (gft) en plastic gaan niet langer op dezelfde hoop als het restafval. Centrum voor natuur- en milieueducatie Natuur&Zo begeleidt het project en noemt vooral de resultaten in Groede en IJzendijke 'spectaculair'. De Meerstromenschool ging van 293 kilo restafval per maand naar 41, Molenbolwerk van 164 naar 52.


Ook de andere scholen zijn lekker bezig. De Schakel ging van 431 kilo restafval naar 188, De Steiger van 936 naar 633 en de Antoniusschool van 487 naar 245.


Het project Afval op school is een initiatief van Rijkswaterstaat en moet ervoor zorgen dat kinderen bewuster met vuilnis omgaan, minder afval produceren en minder rotzooi op en rond het schoolplein laten slingeren.


Bron: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/zeeuws-vlaamse-basisscholen-zamelen-helft-minder-restafval-in~af6b9ea8/

13 weergaven
bottom of page